Coaching

“Ik heb Marianne als een fijn mens ervaren. Ze is integer, confronterend en motiverend. Het coachingstraject heeft mij ontzettend geholpen om weer een volgende stap in mijn loopbaan te zetten. “(Rene)


“Ik had altijd zin om met mijzelf op ontdekkingsreis te gaan, door Marianne’s aanstekelijke enthousiasme. Ze liet mij weer contact met mijzelf te maken. Zo kwam ik stap voor stap van mijn stressklachten af.” (Ellen)


“Marianne heeft een kleur toegevoegd die ikzelf niet zag. Ik zag alles zwart-wit. Zij heeft grijstinten toegevoegd. Zo voelde ik mij steeds zekerder, in mijn nieuwe rol als leidinggevende.”(Roxane)


Al jaren coach ik mensen op het gebied van stress/burn-out, leiderschap en loopbaan. Door middel van vragen stellen, goed luisteren en opdrachten, gaan we samen met jouw coachvraag aan de slag. Ik doe dat zonder oordeel, doelgericht, meestal serieus, soms met humor en waar nodig confronterend. Om zo te ontdekken wat er nodig is om jouw vraag te beantwoorden. De kernwaarden die voor mij steeds de basis zijn, zijn verbinding, oordeelloos en zelfverantwoordelijkheid.

Mijn aanpak is maatwerk en steeds verschillend. Tegelijk kent mijn aanpak eenzelfde basis, die zich laat vertalen in het 5V-model:

1. Vraag (verhelderen; de vraag achter de vraag)

2. Verdiepen (oorsprong van de vraag, de rol van jouw verleden)

3. Verwerven (van nieuwe kennis, inzicht en deze kennis verbinden met gevoel)

4. Vooruit (toepassen van nieuwe kennis/vaardigheden/uitbreiden competenties)

5. Verankeren (evaluatiemoment en check wat nodig is om nieuw gedrag vast te houden)

Ik maak daarbij gebruik van mijn jarenlange leidinggevende ervaring en werkvormen uit een van mijn opleidingen op het gebied van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Transactionele Analyse, Systemisch Werk, Voice Dialoque en Stress en burn-out preventie en behandeling.

Deze kennis combineer ik met diverse management- en mediationopleidingen en schrijf- en mindfulnessopdrachten. Ik ben geregistreerd Nobco beroepscoach.

Coachingstraject
Tijdens de coaching krijg je steeds meer inzicht in jezelf en jouw handelen. Je ontdekt welke richting je op wilt en wat je nog tegenhoudt.
Dat kan zijn op loopbaangebied, maar ook op het gebied van balans en rust ervaren. Je onderzoekt waarom je bepaalde zaken doet zoals je ze doet en hoe je dat wellicht anders zou kunnen doen. Als je nog ervaring of zelfvertrouwen mist, bieden de coachingsgesprekken alle ruimte om nieuw gedrag/zaken eerst te oefenen. Tussendoor krijg je regelmatig opdrachten mee. Stap voor stap ga je zo met jouw coachvraag aan de slag. 

Zo ‘zet jij jouw ‘wissel om!’

Aantal gesprekken en evaluatie
Het coachingstraject begint met een vrijblijvend oriëntatiegesprek.
Daarin bespreken we jouw coachvraag en beslissen we of we het coachingstraject gaan starten.

De meeste coachingstrajecten bestaan uit 6 tot 8 sessies van 1,5 uur, afhankelijk van de vraag. Na ca. 3 gesprekken hebben we een een tussentijdse evaluatie, om terug te blikken en de voortgang te bespreken.
Ook bestaat de mogelijkheid om aan het begin/eind een driegesprek te plannen, met de eventuele opdrachtgever.

Wisselland biedt coaching vanuit een eigen kantoor aan de Schipholweg 103 te Leiden (andere locaties in overleg).