Referenties

WISSELLAND verzorgt regelmatig trainingen, coaching en/of mediation bij de volgende organisaties:

     Make a Wish Nederland                                                       Ronald Mc Donald kinderfonds
     Het Nederlandse Rode Kruis                                                 Auti travel
     Gemeente Lansingerland                                                      Vrijwilligersacademie Amsterdam
≠     Price Waterhouse Coopers                                                    Stichting De Wielewaal
     Stichting Het Buitenhof                                                        Het Epilepsiefonds

     Beterburen buurtbemiddeling Amsterdam                              CJG Voorschoten-Wassenaar
     ROC Amsterdam[fruitful_sep]

Enkele reacties n.a.v. diverse trainingen en coachingstrajecten:

≠ Een van de beste trainingen
Het was een van de beste trainingen die ik heb gehad de afgelopen jaren. Simpel en daarmee direct begrijpelijk. De kunst van het weglaten, zeg ik wel eens. Heel toepasbaar; ik heb het meteen in de praktijk gebracht bij de mediation die ik erna had. Wat ook heel goed was, is dat er aan het eind aan alle deelnemers werd gevraagd om heel concreet aan te geven wat ze met het geleerde gaan doen op de korte termijn.
Mark Raming, ADR certified mediator en Buurtbemiddelaar Amsterdam Zuid Oost
[fruitful_sep]

≠ Prikkelen
In de trainingen van Marianne komt haar 10 jaar ervaring bij Het Buitenhof duidelijk naar voren. Haar trainingen zijn positief en doelgericht. Steeds weet zij een directe koppeling naar de praktijk van de groep voor haar te maken. Met haar ervaring en haar enthousiasme, krijgt ze iedere groep in beweging.

Ingeborg Jansen, directeur Stichting Het Buitenhof
[fruitful_sep]

Niet alleen leerzaam, ook veel plezier
Tijdens de afgelopen 10 jaar hebben we diverse trainingen bij Marianne gevolgd, op het gebied van communicatie, reisbegeleiding en teamcoaching. We hebben haar leren kennen als een innemende persoonlijkheid met zeer diverse talenten. Ze weet zich op een heel natuurlijke wijze voor je te winnen. Ze brengt haar boodschap duidelijk en, als het onderwerp dat toestaat, met humor en zelfspot over. Ze heeft, met al haar kennis en levenservaring, inmiddels een veelheid aan competenties. In de communicatie is zij erg sterk.
Ze zegt duidelijk waar het op staat en blijft tegelijk een echte teamplayer. Het is steeds een genoegen met haar samen te werken en van haar deskundigheid te leren. De trainingen die zij geeft zijn niet alleen leerzaam; we volgen ze vooral ook met veel plezier. Ze boekt niet alleen goede resultaten, maar maakt mensen zo ook nóg waardevoller.
Marianne en Cor de Zeeuw, coördinatoren Mundo Rado reizen[fruitful_sep] Meer kleur
Bij Marianne heb ik de effecten van mijn eigen gedachten leren kennen. Door de handvatten die de coachgesprekken mij hebben gegeven, kan ik nu de dingen vanuit een ander perspectief bekijken en toch ook mezelf blijven. Ze heeft kleur toegevoegd, die ik zelf niet zag. Van nature zie ik de dingen zwart of wit. Marianne is voor mij de juiste persoon geweest om mij tijdens dit coachingstraject te begeleiden. De handvatten die ze me heeft geboden zijn zowel zakelijk als privé bruikbaar. Hier ben ik haar erg dankbaar voor. Een coachgesprek voelt voor mij hetzelfde als een dagje naar de sauna. Na een saunabezoek zit je ook veel beter in je vel!
Roxane Treure, naar aanleiding van coachingstraject als startende leidinggevende
[fruitful_sep] Veel meer gekregen
Op zoek naar inzicht in mijn eigen gespreksvaardigheden vond ik tijdens de coachingsgesprekken veel meer dan alleen dat! Er was ruimte voor een lach en een traan, zonder oordeel. Marianne wist mij te raken door vragen te stellen, waardoor ik ging nadenken over mijzelf. Over hoe ik dingen deed, om vervolgens te onderzoeken waar dat vandaan kwam. Daar stopte het dan niet. Ze gaf mij ook handvatten om mee te gaan werken. Na elke sessie ging ik met een opdracht naar huis. En dan wel een opdracht die mij paste. Marianne geeft niet “zomaar”een opdracht. Elke keer kwam ik een stuk verder. Soms kwamen er weer nieuwe vraagstukken bij en dan keken we samen of en wat we daar mee konden. Ik vind Marianne een heel fijn mens! Ze is integer, duidelijk, confronterend en motiverend en heeft mij ontzettend geholpen tijdens mijn coachingstraject. Ik heb veel meer gekregen dan waar ik in eerste instantie voor kwam!
Katja Willems, naar aanleiding van coachingstraject als jongerencoach en vrijwilligerscoördinator
[fruitful_sep]Onlangs volgde ik een aantal coachingsgesprekken bij Marianne. Door haar aanstekelijke enthousiasme kreeg ik altijd zin op met mijzelf op ontdekkingsreis te gaan. Marianne werd mijn reisleider. Ze beschikt over een bijzondere gave om contact met mensen te maken. Maar bovenal lukte het haar om contact met mezelf te maken. Door een creatieve oefening, de juiste vraag, of humor als invalshoek te gebruiken. Dit heeft voor mij goed gewerkt. Met nieuwe inzichten kan ik verder reizen. Mocht ik weer even vastlopen, dan weet ik dat ik kan bellen.

E uit L., naar aanleiding van persoonlijk coachingstraject [fruitful_sep] Echt mijn eigen keuzes
Marianne liet mij naar mijn eigen keuzes en valkuilen kijken. Soms door oefeningen, soms door mij ergens mee te confronteren en vooral ook door mij aan te moedigen. Door de gesprekken met haar lukte het mij om, stap voor stap, in beweging te komen en voor het eerst in mijn leven écht mijn eigen keuzes te gaan maken.          
V.M, naar aanleiding van persoonlijk coachingstraject
[fruitful_sep] Steppingstones

De training gaf mij nieuwe steppingstones en inzichten. De training was daardoor niet alleen erg leuk om te doen, maar vooral ook erg nuttig. Inmiddels gebruik ik mindmappen ook voor heel veel andere doeleinden. Super!           
Tessa, naar aanleiding van de training ‘Mindmappen naar je droombaan’
[fruitful_sep] Tango door een andere bril

Ik heb me ingeschreven voor een communicatie-tangoles door Marianne en haar tangodocent Jessica Bijvoet. Ik ben zeer benieuwd wat ik te zien krijg van mijzelf als ik de tango ga dansen. Marianne legt eerst uit wat we gaan doen. Dit doet ze zo uitnodigend dat ik denk: “Kom maar op met die muziek, want ik krijg er zin in. Marianne vertelt enthousiast dat de tango haar veel meer heeft gebracht, dan alleen een dans. Nadat de basis is uitgelegd, gaan we van start. Ik kom er al snel achter dat ik de dans wil leiden. Velen blijken een duidelijke voorkeur voor leiden of volgen te hebben. Nadat er nog e.e.a. wordt toegelicht over leiderschapsstijlen, ga ik door een andere bril kijken naar de dans. Ik probeer me over te geven aan de ander, maar dat blijkt nog best moeilijk. Marianne is erg betrokken bij de groep. Ze begeleidt, geeft tips en neemt de tijd voor iedereen. Ik kijk niet alleen terug op een leuke les, ik ben me ook bewuster geworden van mijn eigen gedrag in een groep.
Marij Cuijpers, deelneemster workshop ‘Communicatie via de tango’

[fruitful_sep]