Persoonlijk leiderschap

Leiderschap, vraagt om verantwoordelijkheid nemen, in de spiegel durven kijken en zo jouw leiderschapsvaardigheden ontwikkelen. Wisselland biedt coaching om jouw zichtbare leiderschap te ontwikkelen. Zowel in je werk, als privé.
LEES MEERTERUG

Leiderschap, vraagt om verantwoordelijkheid nemen, in de spiegel durven kijken en keuzes maken. Om grenzen stellen, feedback geven en helder communiceren. Op papier klinkt dat eenvoudig wellicht, maar in de praktijk kan dat nog best lastig zijn. Hoe ga je om met die assertieve collega? Hoe geef je glashelder je grenzen aan? Hoe richt je je aandacht niet alleen daar waar het al goed gaat, maar durf je ook eerlijk te zien waar het anders/beter kan. Dit staat trouwens los van het feit of je leidinggevende bent of (nog) niet. Het vraagt om inzicht in jezelf en in diverse leiderschapsstijlen. Om oefenen met verschillende communicatietechnieken en met nieuwe gedrag. 

Wisselland biedt coaching om jouw zichtbare leiderschap te ontwikkelen. Met mijn 15 jaar leidinggevende ervaring weet ik als geen ander wat hiervoor nodig is. Al jaren coach ik mensen om de regie (meer) in eigen handen nemen. Door middel van vragen stellen, goed luisteren en voorbeelden uit jouw eigen praktijk, gaan we samen met jouw coachvraag aan de slag. Ik doe dat doelgericht, ruimdenkend, meestal serieus, soms met humor en waar nodig confronterend.

Wat houdt coaching op gebied van persoonlijk leiderschap in?

Mijn aanpak is maatwerk en dus steeds verschillend. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat precies jouw coachvraag is en het gewenste doel van jouw coachingstraject. Mogelijke onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Communicatiestijlen
  • Grenzen stellen
  • Zelfvertrouwen
  • Duidelijk en doelgericht communiceren
  • Enthousiasmeren en motiveren
  • Presenteren
  • Slechtnieuws- en verzuimgesprekken
  • Sollicitatiegesprekken

Onder ‘Start hier jouw coachingstraject’ lees je meer over mijn werkwijze en de tarieven. Bel of mail gerust voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat werk je tijdens het coachingstraject aan?

Dé waarheid bestaat niet. Je kunt dus stoppen met ernaar te zoeken. Je handelt, beslist en reageert vanuit jouw persoonlijke waarden, overtuigingen en ervaringen. Vaak zijn die onbewust. Als je deze veel bewuster maakt, kan je dat veel opleveren. Door deze waarden en overtuigingen te onderzoeken en te leren om feiten en aannames te scheiden, kun je gerichtere keuzes maken en meer ruimte voor de invalshoeken van anderen.

TIP op leiderschapsgebied

REFERENTIE “mij vaker verplaatsen”

Het coachingstraject heeft mij kritisch naar mijzelf laten kijken als leidinggevende. Tijdens de sessies heb ik geleerd om mij vaker te verplaatsen in de medewerker, minder oplossingsgericht te handelen en de medewerkers veel meer te betrekken bij beslissingen. Ik heb inmiddels ervaren dat de input van mijn team nieuwe informatie en inzichten geeft en er daarnaast ook voor zorgt dat ze veel positiever ten opzichte van veranderingen staan. Ik heb veel gehad aan het stilstaan bij ‘Wie wil ik zijn als leidinggevende’ en het oefenen van (lastige) gesprekken. Ik merk dat ik nu ontspannen het team aanstuur, veel makkelijker mijn ‘helicopterview’ weet te behouden en ook meer analytisch te werk ga (Léo / manager financiële administratie).