Start hier jouw coachingstraject

Wil je de eerste stap zetten? Lees hier meer over mijn aanpak en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
LEES MEERTERUG

Coaching begint met een vraag (of meerdere vragen). Je wilt iets anders, vaardigheden ontwikkelen of bijvoorbeeld een keuze maken. Coaching helpt je om steeds meer inzicht in jezelf en jouw handelen te krijgen. Coaching laat je als het ware van plek wisselen, om zo anders naar zaken te kijken. Dat kan op het gebied van leiderschap, energiebalans, stress of jouw loopbaan. 

Je onderzoekt waarom je bepaalde zaken doet, zoals je ze doet en hoe je dat wellicht anders zou kunnen doen. Ook bieden de coachingsgesprekken alle ruimte om nieuw gedrag en vaardigheden veilig te oefenen. Tussendoor krijg je regelmatig opdrachten mee. Zo kom je, stap voor stap, steeds dichterbij jouw coachdoel. Mijn aanpak is maatwerk en dus steeds verschillend. Tegelijk kent mijn aanpak eenzelfde basis, die zich laat vertalen in het 5V-model:

⏩ 1. Vraag; we starten met het verhelderen van jouw coachvraag (of vragen) én waar jouw vraag vandaan komt.

⏩ 2. Verdiepen; we onderzoeken waarom je zaken doet zoals je ze doet en hoe je dit anders zou kunnen doen.

⏩ 3. Verwerven; we richten ons op het verwerven van nieuwe kennis en inzichten en hoe dat voor je voelt.

⏩ 4. Vooruit; het toepassen van deze nieuwe kennis/vaardigheden en het uitbreiden van je competenties.

⏩ 5. Verankeren; we kijken terug op het traject én bespreken wat nodig is om het nieuwe gedrag vast te blijven houden.

Tijdens de coachingssessies maak ik gebruik van werkvormen uit een van mijn opleidingen, gecombineerd met mijn jarenlange (leidinggevende) werkervaring. Mijn aanpak is praktisch, doelgericht en ruimdenkend. Waar nodig serieus, waar het kan met humor en waar noodzakelijk confronterend. 

Mijn aanpak

Een coachingstraject begint met een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Daarin bespreken we jouw coachvraag, wat je wilt bereiken en of we het coachingstraject gaan starten.

Een traject bestaat gemiddeld uit 4 tot 8 coachingssessies van 1,5 uur, afhankelijk van de vraag/vragen. Halverwege het traject hebben we een tussentijdse evaluatie. Tussendoor geef ik opdrachten mee en vraag ik je steeds om een reflectieverslag te schrijven. Indien gewenst kan jouw werkgever, via een driegesprek(ken) actief bij het traject worden betrokkenen. Wisselland biedt coaching vanuit een eigen kantoor aan de Schipholweg 103 te Leiden (andere locaties in overleg).

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Tarieven

Vrijblijvend kennismakingsgesprekkosteloos

Zakelijke coachingstarief:                   € 145,- per uur excl. BTW (€ 175,45 incl. 21% BTW) 

Particuliere tarief:                                 € 90,- per uur excl. BTW (€ 108,90 incl. BTW)*

Testen:                                                     diverse tarieven (altijd in gezamenlijk overleg)

* Indien je werkgever niet betaalt, of je er de voorkeur aan geeft het coachingstraject zelf te betalen.